Word lid

Menu


Ulrike, moeder van Tara (11): "Sinds mijn dochter diabetes heeft ben ik lid geworden om informatie in te winnen. Ik vind het een heel fijne en goed bereikbare organisatie, ook via internet."

Word lid

Mijn kind heeft diabetes

Als kinderen diabetes krijgen, krijgen ze meestal diabetes type 1. Het lichaam maakt dan zelf geen insuline meer aan. Het kind moet dan dus insuline spuiten. Steeds meer kinderen dragen een insulinepompje. Het infuussysteem bootst de werking van de alvleesklier beter na dan met handmatig spuiten mogelijk is.

Een kind loslaten is moeilijk, zeker als het diabetes heeft. Toch komt er een moment dat je kind naar school gaat, of naar vriendjes. Een leven met diabetes vereist extra voorbereiding van deze stappen. Als ouder of verzorger kun je je kind hierbij helpen. En DVN helpt hierbij door informatie te bieden over leven met diabetes en door activiteiten te organiseren voor kinderen van alle leeftijden.

Zorg bij diabetes type 1

In de Zorgwijzer diabetes type 1 lees je welke zorg kinderen met diabetes horen te krijgen en welke zorgprofessionals daarbij betrokken zijn. Ook vind je er een handige checklist met alle controles. Je kunt de zorgwijzer gratis downloaden. Leden van DVN kunnen ook gratis een gedrukt exemplaar aanvragen.

SugarKidsClub

De SugarKidsClub is een plek waar kinderen met diabetes zichzelf kunnen zijn en waar ze even niet de enige zijn met diabetes. Door leuke activiteiten leren ze spelenderwijs over diabetes en wisselen ze ervaringen uit. Goed voor hun zelfvertrouwen! Een lidmaatschap kost € 49,90 per jaar. Ouders ontvangen voor dit bedrag dan ook negen keer per jaar het Magazine Diabc, vol ervaringsverhalen, recepten, tips en meer. Veel verzekeraars vergoeden deze kosten.

JONG met diabetes

JONG met diabetes is voor en door jongeren van 16 tot 30 jaar met diabetes type 1. Wil jij alles weten over reizen, alcohol, relaties, drugs, gadgets, rijlessen, studentenleven, solliciteren, werken of een huis kopen? En dan vooral wat dat met je diabetes doet? Of je nu net op kamers gaat of voor het eerst een hypotheek afsluit. JONG is er voor jou!

Naar school of sporten

Als je kind naar school gaat of op een sportclub zit, is het handig als zijn leerkrachten en begeleiders ook iets weten over diabetes. Speciaal voor sportbegeleiders en leraren heeft DVN de volgende flyers gemaakt, die je kunt downloaden en aan de betreffende begeleider kunt geven:

Ervaringen delen

Handig!

Relevante dossiers

 

 Ulrike, moeder van Tara (11): "Sinds mijn dochter diabetes heeft ben ik lid geworden om informatie in te winnen. Ik vind het een heel fijne en goed bereikbare organisatie, ook via internet."

Word lid


DVN-Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.