Word lid

Menu

Onderzoek

Oproep voor diabetesonderzoek plaatsen?

Wij plaatsen alleen oproepen voor deelname aan onderzoeken als deze zijn goedgekeurd door een medisch-ethische commissie (METC) en het Diabetes Fonds. Wil je als onderzoeksinstituut een oproep plaatsen of meer weten over de voorwaarden? Neem dan contact op met Astrid de Kooter via 033 - 434 19 68.Steunverzoek subsidieaanvraag

Onderzoekers die een subsidieaanvraag doen voor hun onderzoek, moeten steeds vaker een steunbetuiging vragen van de patiëntenorganisatie. Bij sommige subsidiefondsen kan de instemming van de patiëntenorganisatie de kans op een positief besluit door het fonds vergroten. Diabetesverenging Nederland krijgt dan ook veel concept-onderzoeksvoorstellen te beoordelen. Hierbij hanteren wij de volgende werkwijze.

Deelnemen aan diabetesonderzoek?

Onderzoekers zijn regelmatig op zoek naar mensen die willen moedoen aan onderzoek naar diabetes. Soms betreft het het invullen van een enquête, soms een lichamelijk onderzoek. Wil je hieraan deelnemen? Lees dan de onderstaande oproep(en) door.


DVN-Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.