Word lid

Menu

Nalaten met erfstelling of legaat

Voel je je betrokken bij mensen met diabetes en wil je blijvend iets voor hen betekenen? Niet alleen tijdens je leven, maar ook erna? Neem Diabetesvereniging Nederland dan op in je testament met een erfstelling of een legaat. Zo stel je ons in staat om meer te doen voor mensen met diabetes.

Erfstelling

Bij een erfstelling schenk je een bepaald percentage van je nalatenschap aan Diabetesvereniging Nederland. Je benoemt DVN dan als een van je erfgenamen. Samen met alle andere erfgenamen deelt DVN dan in de nalatenschap.

Legaat

Met een legaat kun je zelf omschrijven welk specifiek omschreven bedrag of goed je wilt nalaten aan Diabetesvereniging Nederland. Legaten kunnen geld betreffen, maar ook goederen, onroerend goed of waardepapieren.

Geen belasting over nalatenschap

Diabetesvereniging Nederland hoeft geen belasting te betalen over een erfstelling of legaat. DVN heeft namelijk de ANBI-status (algemeen nut beogende organisatie). Dat betekent dat je geld ook echt ten goede komt aan ons werk voor mensen met diabetes.

Nalatenschap vastleggen

Wat je wilt nalaten aan Diabetesvereniging Nederland leg je bij een notaris vast in een testament. Een notaris kies je zelf. Jij bepaalt wie er in het testament opgenomen worden en hoe je de erfenis verdeelt. Neem contact op met Ingrid van Doorn om hierover door te praten. Voor algemene informatie kun je bellen met de NotarisTelefoon 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut).

Brochure Nalaten aan DVN

In onze brochure Nalaten aan DVN vind je meer informatie. Je kunt een exemplaar aanvragen door contact op te nemen met onze klantenservice.DVN-Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.