Word lid

Menu

Meer info over RSS?

Nieuws

Pagina 1  2  3  4  5  >>

Bewegen bij diabetes type 2: de aanhouder wint!

Matig intensief bewegen is goed bij diabetes, het verlaagt de bloedglucosewaarden. Dat weet eigenlijk iedereen wel. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, bijvoorbeeld wanneer het slechter weer is. Hoe houd je het vol? Je kunt bewegen in de vorm van sporten, maar ook door sportief te...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 18 augustus 2017

Nieuw diabetescafé in Assen

Diabetesvereniging regio Drenthe start in samenwerking met het diabetes team van het Wilhelminaziekenhuis vanaf september een diabetescafé in Assen. Alle bijeenkomsten zijn opgebouwd rond een bepaald thema. Afhankelijk van het thema nodigt de diabetesvereniging een deskundige...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 16 augustus 2017

Zomerweetje! Wat is het effect van warmte op je bloedglucosewaarden?

Hoge temperaturen in de Nederlandse zomer of op vakantie; de meeste mensen genieten daar enorm van. Maar wist je dat de warmte ook effect kan hebben op je bloedglucosewaarden? Hoe zit het ook alweer? Insuline in je lichaam Hoge temperaturen stimuleren de doorbloeding. De gespoten...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 11 augustus 2017

Van bloedglucosemeter wisselen mag alleen na instemming patiënt en arts

Mag jouw leverancier jou overzetten op een andere bloedglucosemeter? Zorginstituut Nederland heeft uitspraak gedaan in de langlopende discussie over het verplicht wisselen van bloedglucosemeter om economische redenen. Conclusie: het mag niet zomaar. Omzetten om economische redenen...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 2 augustus 2017

Leveringsproblemen FreeStyle Libre sensoren voorbij

De sensoren van de FreeStyle Libre worden weer geleverd binnen de normale termijn van 3-5 dagen. Fabrikant Abbott heeft ons laten weten dat ze de achterstanden in de levering hebben weggewerkt. Vorige week namen we contact op met Abbott, nadat duidelijk werd dat mensen onacceptabel lang...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 27 juli 2017

In gesprek met Medtronic over inwendige insulinepomp

Afgelopen week hebben we gesproken met het Europese management van Medtronic. Aanleiding was de aankondiging dat Medtronic in juni 2019 stopt met de productie van de inwendige insulinepomp, en onze kritiek daarop. We blijven in gesprek over een oplossing. In het gesprek hebben wij...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 21 juli 2017

Levering sensoren FreeStyle Libre vertraagd

Sensoren van de FreeStyle Libre worden met vertraging geleverd. Fabrikant Abbott heeft moeite om te voldoen aan de huidige vraag. Ons advies: houd rekening met een levertijd van 2 weken. Nadat we telefonisch en online berichten kregen van mensen die klaagden over de levering, namen we...(lees meer)

Datum laatste wijziging: 18 juli 2017

Pagina 1  2  3  4  5  >>

DVN-Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.