Word lid

Menu

Wat doen we

Diabetesvereniging Nederland DVN stelt zich als patiëntenvereniging tot doel alle mensen met diabetes te vertegenwoordigen in hun strijd voor goede zorg en een beter leven.
Naast belangenbehartiging van de leden, wil DVN mensen stimuleren doelen te stellen om de kwaliteit van leven te verbeteren met behulp van ervaringsdeskundigen.

Hoe doen we dat in de Regio Peel & Kempen?

Thema-avonden De regio organiseert in haar werkgebieden diverse thema-avonden. Deze avonden zijn voor leden van de DVN gratis toegankelijk.

Kinderactiviteiten.De werkgroep ouders/kinderen organiseert voor kinderen ieder jaar een leuke activiteit. Daarbij worden de kinderen zich bewust dat ze niet alleen zijn met hun diabetes en ook gezellig mee kunnen doen. De ouders kunnen tijdens deze activiteiten ervaringen uitwisselen.

Allochtonen Op aanvraag verzorgt de regio ook voorlichtingsbijeenkomsten voor allochtonen.

Koffiebijeenkomsten Hebt u behoefte aan een praatje over diabetes? Regelmatig worden er koffiebijeenkomsten georganiseerd waar u vragen over diabetes kunt stellen aan ervaringsdeskundigen.

Website Op deze website vindt u o.a. de agenda van de komende activiteiten, geautoriseerde verslagen van de diverse gehouden thema-avonden en nog veel meer.

Waarom DVN regio Peel & Kempen  Bij diabetes is veel zorg nodig. Bij onvoldoende aandacht kunnen er complicaties ontstaan, die de kwaliteit van leven van de mens met diabetes verminderen. Veel van die zorg kunt u uzelf geven, mits u voldoende kennis heeft van diabetes.
Naast deze kennis is van even groot belang een goede leefstijl met verantwoorde voeding en voldoende beweging. De zorgverleners zullen u hierin begeleiden. De medische kennis ontwikkelt zich snel. Het is daarom belangrijk uw kennis over diabetes op peil te houden. U bent immers zelf verantwoordelijk voor uw behandeling. Wij bieden u hierbij een helpende hand en behartigen uw belangen in onze gesprekken met zorgverleners.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leden van het Regioteam. Zie “Regioteam” op deze website.DVN-Nieuws

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.